Scheveningen, 25 augustus 2022. Werkbezoek van Koning Willem Alexander. Hij bezoekt locaties op de Noordzee voor de toekomst van energie: wind, zon en groene waterstof op zee.
Deelnemende bedrijven: TenneT, Neptune Energy, Vattenfall en Oceans of Energy.
Fotografie: Marieke van der Velden / ANP

We are honoured that His Majesty King Willem-Alexander of the Netherlands (Royal House of the Netherlands) visited our offshore solar farm at the North Sea. The Oceans of Energy offshore solar farm system is the first offshore solar system in the world in high waves and it has been at sea for almost 3 years. The system has succesfully survived many winter storms including a once-in-20-years storm with 10 meter high waves. Offshore solar has the potential to provide half of the total Dutch energy demand, using only 5% of the Dutch North Sea, according to our CEO Allard van Hoeken as stated in the below video.

https://www.telegraaf.nl/video/1745074296/meekijken-met-koning-op-bijzondere-boottrip-hij-stelde-veel-vragen

Menu