TROUW: Winterstormen krijgen de zonnepanelen op de Noordzee niet kopje onder

TEXT ONLY:

Veel aandacht is er niet voor geweest, maar Nederland heeft op energiegebied misschien wel een van de meest positieve winters achter de rug die het zich had kunnen wensen. Een bescheiden groepje drijvende zonnepanelen heeft de storm Ciara en haar opvolgers prima doorstaan. De panelen effenen daarmee de weg voor wat in principe het grootste energieproject van ons land zou kunnen worden.

U kent mij als iemand die enthousiast weet te schrijven over nieuwe ontwikkelingen. Dat weet ik van mezelf ook en dus temper ik geregeld mijn opwinding. Maar sommige ontwikkelingen die allesbehalve spectaculair ogen, zoals die 56 zonnepanelen op de foto die braaf op een kalm zeetje dobberen, kunnen toch van grote betekenis blijken. En dat zou hier heel goed het geval kunnen zijn.[..]

Lees dit artikel online: https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/winterstormen-krijgen-de-zonnepanelen-op-de-noordzee-niet-kopje-onder~b98c5988/